(Valokuva: Bonin Volker von, 1983 / Helsingin Kaupunginmuseo CC BY4.0)

 

CALL FOR PERFORMANCES: Ohikulkukonserttisarja
Oletko aina halunnut soittaa teoksiasi keskellä yötä Havis Amandalla? Oletko kiinnostunut, miten teoksesi soivat metsässä? Oletko aina halunnut esittää teoksiasi julkisissa tiloissa, mutta sopivaa konseptia ei ole tullut vastaan? Nytpä on, nimittäin etsimme osallistujia Korvien Ohikulkukonserttisarjaan!

Ohikulkukonsertissa yleisön muodostavat ohikulkevat ihmiset, jotka voivat istahtaa tai seisahtaa kuuntelemaan, laittaa korvalaput korviin, laulaa mukana tai tulla vaikka nukkumaan katsomoon. Osallistumisen tyyli on vapaa, mutta jossain määrin pakollista, sillä menemme ihmisten arkiympäristöön sille kenties epätyypillisen tapahtuman ja äänimaiseman muodossa.

Muusikot soittavat (tai laulavat) erinäisissä julkisissa tiloissa ympäri Helsinkiä yhden vuorokauden aikana eri kellonlyöminä. Ohikulkukonsertit eroavat tavanomaisesta katusoitosta siten, että
a) konserttiin sisältyy 5–10 tuolin katsomo, johon ohikulkijat voivat halutessaan istahtaa,
b) konsertit tapahtuvat paikoissa ja aikoina, jotka ovat katusoitolle epätyypillisiä,
c) konsertti koostuu ennalta määrätystä ohjelmasta, joka soitetaan alusta loppuun, jonka jälkeen konsertti päättyy (encoret toki sallittuja ja suotavia).

Ohikulkukonsertti voi tapahtua esimerkiksi seuraavissa ajallisissa ja paikallisissa puitteissa:
Klo 08.00 Sofiankadulla Tuomiokirkon laidalla
Klo 14.00 Pitäjänmäen bussipysäkillä
Klo 20.00 Kaivopuiston rantabulevardilla

Katsomo kuuluu esitykseen siksi, että kyseessä on konserttistruktuurin tuominen kaupunkitilaan. Istuessaan kuuntelemaan ihmiset tulevat myös osaksi esitystä. Vaikka ympärillä ei olisi yhtäkään ihmistä, tai kukaan ohikulkija ei pysähtyisi kuuntelemaan, konsertti soitetaan silti. Kyseessä on matalan kynnyksen tapahtuma, eikä sitä ole tarkoitus markkinoida koska, no, eihän katusoittotapahtumia yleensäkään markkinoida.

Nyt etsitään muusikoita ja säveltäjiä Korvien keskuudesta osallistumaan konserttisarjan toteuttamiseen ideoillaan. Olemme kiinnostuneet ehdotuksista teoksiksi, joita ohikulkukonserteissa voisi esittää, sekä siitä jos sinä tai joku tuttusi voisi olla halukas esiintymään niissä. Ensimmäinen Ohikulkukonserttisarja järjestetään elokuussa 2017 ja seuraava kesäkuussa 2018. Konsertit ovat osa Korvien 40-vuotisjuhlavuoden alkamista ja päättämistä.

Lähetä ehdotuksesi konserttipaikasta ja –ajankohdasta, konserttiohjelmasta tai yleinen kiinnostuksesi osallistumisestasi huhtikuun loppuun 30.4.2017 klo 00:00 mennessä osoitteeseen anne@korvatauki.net.

Säävaraus!

Lisätiedot: Anne Teikari, 040 751 6951, anne@korvatauki.net