Ensimmäinen värähdys: “Laajennetut todellisuudet”

Korvat auki -nykymusiikkiyhdistyksen konsertti
Ensimmäinen värähdys: ”Laajennetut todellisuudet”

Musiikkia säveltäjiltä | Compositions by: Sebastian Brenner, Sergio Castrillon, Ossi Hiltunen, Maximilian Khevenhüller, Tuomas Kettunen, Pekka Koivisto, Teemu Mastovaara.

Esiintymässä | Performers: Sebastian Brenner, Sergio Castrillon, Max Khevenhüller, Maritta Manner, Ludmila Pavlova, Livia Schweizer, Agnese Skrastina, Antto Tunkkari, Elias Trygg.

Kuvataide ja video | Visual art and video: Okko Alitalo, Leevi Toija

Kulttuurikeskus Caisan sali, Kaikukatu 4 B , Helsinki. PE 13.3. klo 19.
Liput: 12 € / 6 € ovelta. | Tickets 12 € / 6 € at the door.

Tapahtuma Facebookissa | Event on FB.

*****

Korvat auki -yhdistyksen konserteissa vuonna 2020 otsikolla ”Värähdyksiä” perehdytään mm. musiikin ja ympäröivän maailman väliseen värähtelyyn. Konserteissa kuullaan laaja valikoima Korvien säveltäjien uusien teosten esityksiä.

Luonnontieteellisen määritelmän mukaan värähtely on liikettä jonkin järjestelmän tasapainoaseman ympärillä. Vastaavalla tavoin uusi musiikki on parhaimmillaan jonkin tasapainoaseman – vakiintuneiden tapojen ja rakenteiden koettelua.

”Värähdyksiä” -sarjan kaksi ensimmäistä osiota kuullaan keväällä 2020. Konsertissa 13.3. otsikolla ” Laajennetut todellisuudet” kuullaan yhdistyksen säveltäjien teoksia, joilta voi esimerkiksi kysyä, miten musiikin kuulija, säveltäjä ja esittäjä musisoidessaan tarkkailevat maailmaa ja kanavoivat sitä musiikiksi?

Konsertissamme laajennettua todellisuutta ei ole se, kun laittaa virtuaalilasit päähän vaan se, kun pyrkii taiteen kautta näkemään jotain uutta ja kiinnostavaa. Konsertin eri teokset liittyvät esimerkiksi luontokokemukseen, ajatuksiin yhteiskunnasta tai ajatukseen ”määrätietoisesta, lähes pakkomielteisestä pyrkimisestä johonkin”. Sävellys, esitys ja kuuntelukokemus luovat aina ”laajennetun todellisuuden”, jossa musiikin tarkkaavainen kokeminen ja tekeminen laajentavat käsityksiämme itsestämme ja ympäristöstämme.

Alfred Kordelinin säätiö on tukenut Korvat auki ry:n järjestämiä konsertteja.
https://korvatauki.net