Helsinki Polytopes Installations: Machina ex Naturae

By Tuuli Kanerva, Leo Lindroos, Teemu Mastovaara

Please note, that the work is an installation that can be experienced by people having a walk in Keskuspuisto park, and not an event or concert. | Huomioithan, että teos on installaatio, joka on keskuspuistossa ulkoilevien koettavissa, ei tapahtuma tai esitys.

Helsingin keskuspuiston ylittävä Metsämäentien autosilta jättää alleen suuren, katedraalinkaltaisen, mutta orgaanisesti kuolleen tilan, jonka Tuuli Kanervan, Teemu Mastovaaran ja Leo Lindroosin Machina ex naturae -ääniteos täyttää jälleen elämällä. Teos kuroo sillan pohjois- ja eteläpuolille jäävät metsät yhteen luomalla niiden välille, sillan ali, yhtenäisenä jatkuvan henkisen tilan. Ääniteos on tarkoitettu koettavaksi osana keskuspuiston virkistysreittejä, jolloin teoksen kohtaa kuin ”keskellä metsää”. Teos itsessään toimii kuin ekosysteemi, joka aistii ympäristöään, reagoi siitä tuleviin ärsykkeisiin, muuntuu ja lopulta sopeutuu. Lopputuloksena on äänen keinoin luotu, luonnon vaikutuksia simuloiva, abstrakti tulkinta metsästä. Teoksen äänellinen perusta on kehittynyt metsässä tehtyjen kenttä-äänitysten pohjalta, joita tulkitaan niin akustisesti (sello) kuin elektronisesti, mm. Max 8-ohjelmalla tätä projektia varten ohjelmoidulla patchilla. 

Artists:

Leo Lindroos ja Tuuli Kanerva ovat Helsingissä työskenteleviä arkkitehteja, joiden töissä näkyy kiinnostus orgaanisen arkkitehtuurin periaatteisiin: ihmisen luoman maailman ja luonnon yhteyteen. Yhteisessä arkkitehtitoimistossaan he työskentelevät niin huonekalujen, huviloiden kuin julkisten rakennustenkin parissa. He uskovat vahvan materiaaliseen suunnitteluprosessiin ja työskentelevät usein käsin.

SAAPUMISOHJE: Keskuspuiston virkistysreitit Metsämäentien sillan pohjois- ja eteläpuolilla. Keskimääräinen kävely/pyöräily teokselle noin 2km.

Teemu Mastovaara on alunperin forssalainen, sittemmin turkulaistunut sellisti ja säveltäjä. Hän on taiteellinen heittäytyjä, ja on löytänyt itsensä mm. soittamassa heviä keskellä Karibiaa luksusristeilijän aurinkokannella poreammeen edessä, esitelmöimässä taiteellisesta työstään esikouluikäisille Pietarsaaressa sekä esittämässä duoa Tukholmassa performanssitaiteilijan kanssa, joka repii teippiä irti iholtaan. Mastovaaran monet teokset käsittelevät luonnon ja teknologian suhdetta: kummallakin on paikkansa, mutta voivatko ne myös antaa toisillensa jotakin?

Location:

Metsämäentien sillan alikulku, Keskuspuisto

Explore more

Korvat auki call for scores
Korvat auki news

Korvat Auki New Call for Scores

In Finnish: Korvat Auki järjestää konsertin toukokuussa 2021, jota varten haemme lyhyitä teoksia viulu-piano -duolle. Valitut teokset esitetään, äänitetään ja striimataan Hietsun Paviljongissa toukokuussa. Pandemiatilanteen

Helsinki Polytopes: Room 227

All private screenings are now reserved. | Kaikki yksityisesitykset on nyt varattu. Varaa installaation yksityisnäytös alta! | Reserve a private screening of the installation from

We are in the process of redesigning the Korvat auki website. For this reason, we apologise for any design inconsistencies you may see.