About

Korvat auki jo vuodesta 1977 | Opening your ears since 1977

Vaihtuva sitaatti yhdistyksen historiasta:

[Esa-Pekka Salonen 60 -konsertissa esitetystä Korvat auki -säveltäjäkollektiivin Massahumu -teoksesta:]
Kapellimestaria tarvitaan vasta Massahumun viimeisessä taitteessa, kun jättimäisen kamariyhtyeen lailla operoivan orkesterin ja kuoron kudos kasvaa alati tiheämmäksi. Viimein Salonen saapuikin vähäeleisesti korokkeelle johtaen Massahumun komeasti pulppuavaan päätökseensä. Juhlat olivat alkaneet.

— Jari Kallio / Amfion 19.8.2018

Korvat auki ry on nuorten Suomessa toimivien säveltäjien ja muiden nykymusiikista innostuneiden yhdistys, joka paitsi saattaa jäsentensä musiikkia kuuluville, myös toimii vireämmän ja monipuolisemman musiikkikulttuurin puolesta. Nuoren säveltäjäpolven äänitorvena ja kokeilulaboratoriona Korvat haluaa löytää ne soivan taiteen polut, sopet ja salaovet, joita vakiintuneemmat instituutiot eivät ole kiinnostuneet etsimään.

Yhdistyksen perustivat vuonna 1977 nuoret sävellyksenopiskelijat, jotka olivat tyytymättömiä suomalaisen musiikkielämän umpeutuneisuuteen. Ensimmäisten vuosien toimijoista useat ovat sittemmin nousseet maailmanmaineeseen. Jokainen sukupolvi on tuonut toimintaan oman henkensä ja tavoitteensa. 2000-luvulla yhdistys on avautunut entistä kansainvälisemmäksi ja esteettisesti moninaisemmaksi. Parhaillaan Korvat elää uutta kukoistuskautta. Yhdistys tuottaa vapaaehtoisvoimin jopa 10 konserttia ja muuta uuden musiikin tapahtumaa vuodessa. Taiteidenvälisyys ja improvisaatio ovat esimerkkejä viimevuosien toiminnassa uudestaan korostuneista suunnista.

Lue lisää viimeaikaisesta toiminnastamme.

Lue lisää yhdistyksemme historiasta.

*****

Korvat auki (’Ears Open’) is a society of young composers and contemporary music enthusiasts based in Finland. We seek to open the auditive landscape with our concerts and other events as well as open the door into composers’ chambers. We cast a spotlight onto the sounding arts lying in the blindsides and rabbit holes.

Korvat auki ry:n hallitus | Korvat auki Board

2024–2025

  • Pauli Uusitalo, puheenjohtaja | chairperson
  • Tuomas Nikkanen
  • Niilo Junnikkala
  • Majella Clarke
  • Pilar Miralles

 

Varajäsenet | Vice-members:
Jaakko Kilpeläinen, Mathias Waenerberg.