NyNorsk Messingkvintett -yhtye vierailee lokakuussa Helsingissä // NyNorsk Messingkvintett, a Norwegian contemporary music brass quintet, performs in Helsinki in October.

11/09/2019

for english see here

NyNorsk Messingkvintett, kontratenori Sean Bell ja harpisti Liis Viira konsertoivat Helsingissä lokakuussa.

Norjalainen nykymusiikkiin erikoistunut vaskikvintetti NyNorsk Messingkvintett saapuu esiintymään Helsingissä Balderin salissa sunnuntaina 20.10. Korvat auki -yhdistyksen konserttisarjassa. Yhtyeen kanssa konsertissa esiintyvät kontratenori Sean Bell, sekä harpisti ja säveltäjä Liis Viira.


Konsertissa kuullaan kantaesityksinä Korvat auki -yhdistyksen säveltäjien teoksia, Olli Moilasen ”Rain Dance”, Þorkell Nordalin ”Circuit” ja Finn Shieldsin vaskikvintetto. Yhtye esittää lisäksi pohjoismaisten säveltäjien sille säveltämää musiikkia, Tze Yeung Hon ”messe norvegienne profane” sekä Liis Viiran ”There are so many insects…”, sekä Nils Henrik Asheimin ”Hornflowers”.

NyNorsk Messingkvintett on norjalainen 2015 perustettu vaskikvintetti, joka keskittyy nykymusiikkiin ja cross over -projekteihin. Toimintansa aikana se on tilannut ja kantaesittänyt 16 norjalaisten säveltäjien uutta teosta, sekä mm. järjestänyt norjan ensiesitykset Gerard Griseyn ja James Tenneyn teoksista.
Yhtyeen jäsenet ovat norjalaisia orkesterimuusikoita ja freelancereita. Konsertissa yhtyeessä soittavat Ingrid Eliassen ja Jørgen Arnesen (trumpetti), Daniel W. Kjellesvik (käyrätorvi), Ingebjørg Bruket (pasuuna) ja Berger Iver Færder (tuuba). Tällä hetkellä yhtye äänittää 2020 julkaistavaa ensialbumia, Nils Henrik Asheimin vaskimusiikin levytystä.

Kontratenori Sean Bell on työskennellyt kvintetin kanssa vuodesta 2017 esittäen uusia teoksia kontratenorille ja vaskikvintetille. Bell esittää vanhaa musiikkia, barokkia ja klassista ohjelmistoa, kuin myös improvisoitua musiikkia ja uutta musiikkia. Virolaislähtöinen Liis Viira on säveltäjä, harpisti, improvisoija. Viira on myös kokeellisen animaation tekijä, ja taiteellisessa työssään hyödyntää sekä visuaalisia että musiikillisia piirteitä.

Konsertin järjestämistä tukee Suomalais-Norjalainen kulttuurirahasto.

NyNorsk Messingkvintett, Sean Bell & Liisa Viira, SU 20.10. klo 17, Balderin sali, Helsinki

Ohjelma:
Nils Henrik Asheim: Hornflowers for brass quintet (2019)

Tze Yeung Ho: messe norvegienne profane for counter tenor, brass quintet, harp, speakers and audience choir (2019)

Liis Viira: There are so many insects… for counter tenor and brass quintet (2019)

Þorkell Nordal: Circuit for harp and brass quintet (2019)

Olli Moilanen: Rain Dance for brass quintet (2019)

Finn Shields: Brass quintet (2019)

Liput 15 / 10 €

Valokuvat yhtyeestä medialle:

Kuva 1: NyNorsk Messingkvintett, kontratenori Sean Bell ja harpisti Liis Viira konsertoivat Helsingissä lokakuussa.

Kuva 2: NyNorsk Messingkvintettin muusikot.

Kuva 3: NyNorsk Messingkvintett säveltäjä Tze Yeung Hon kanssa.

Kuva 4: Kontratenori Sean Bell esiintyy konsertissa yhdessä kvintetin kanssa.

Lisätiedot:
info@korvatauki.net
Korvat auki ry, Janne Kivistö 050 549 1000

Lisää tietoa esiintyjistä ja säveltäjistä:
https://www.nynorskmessingkvintett.com/
https://www.thorkell-nordal.com/
https://www.tzeyeungho.com/
https://nilshenrikasheim.no/

Korvat auki ry on Suomessa toimivien nuorten säveltäjien, nykymusiikkia esittävien muusikoiden ja muiden nykymusiikin ystävien yhdistys. Korvat auki saattaa konserteissaan jäsentensä musiikkia kuuluville ja tarjoaa alustan jäsentensä uusille, omaperäisille ja vakiintuneita käytäntöjä kyseenalaistaville taiteellisille ideoille. Yhdistyksen perustivat vuonna 1977 nuoret sävellyksenopiskelijat, jotka olivat tyytymättömiä suomalaisen musiikkielämän umpeutuneisuuteen.

Yhdistyksen aktiivitoimijoiden joukko on jatkuvasti uusiutunut, ja käsittänyt kulloinkin nuoren säveltäjä–muusikko -sukupolven tekijöitä, joista jokainen sukupolvi on tuonut toimintaan oman henkensä ja tavoitteensa. Yhdistys järjestää vuosittain noin 10 konserttia ja nykymusiikkitapahtumaa, tunnustellen jatkuvasti uusia kuulokulmia ja uudenalaisia yhteistyömahdollisuuksia.