MACHINA EX NATURAE 30–31.8. | Helsinki Polytopes

By Tuuli Kanerva, Leo Lindroos & Teemu Mastovaara

SAAPUMINEN:

Keskuspuiston virkistysreitit Metsämäentien sillan pohjois- ja eteläpuolilla. Keskimääräinen kävely/pyöräily teokselle noin 2km.

ARRIVAL:

Arrive via Keskupuisto park outdoor paths. Walking/cycling distance to the work on average c. 2 km from city centre. See the work on map here.

Tuuli Kanerva, Leo Lindroos & Teemu Mastovaara.

Helsingin keskuspuiston ylittävä Metsämäentien autosilta jättää alleen suuren, katedraalinkaltaisen, mutta orgaanisesti kuolleen tilan, jonka Tuuli Kanervan, Teemu Mastovaaran ja Leo Lindroosin Machina ex naturae -ääniteos täyttää jälleen elämällä.

Teos kuroo sillan pohjois- ja eteläpuolille jäävät metsät yhteen luomalla niiden välille, sillan ali, yhtenäisenä jatkuvan henkisen tilan. Ääniteos on tarkoitettu koettavaksi osana keskuspuiston virkistysreittejä, jolloin teoksen kohtaa kuin ”keskellä metsää”. Teos itsessään toimii kuin ekosysteemi, joka aistii ympäristöään, reagoi siitä tuleviin ärsykkeisiin, muuntuu ja lopulta sopeutuu. Lopputuloksena on äänen keinoin luotu, luonnon vaikutuksia simuloiva, abstrakti tulkinta metsästä.

Teoksen äänellinen perusta on kehittynyt metsässä tehtyjen kenttä-äänitysten pohjalta, joita tulkitaan niin akustisesti (sello) kuin elektronisesti, mm. Max 8-ohjelmalla tätä projektia varten ohjelmoidulla patchilla.

Helsinki Polytopes -sarjan teokset ovat säveltäjien ja arkkitehtien yhteistyönä syntyneitä soivia tiloja ja tilanteita. Helmikuussa 2021 alkanut sarja saa jatkoa 26.8.–31.8. Helsingin Juhlaviikoilla, kun Juhlaviikoilla koetaan eri aistien rajoilla liikkuva teos “view”, Mustavuoren luolasta inspiraatiota saanut “Cave Music” ja Keskuspuiston metsää musiikillisesti tulkitseva “MACHINA EX NATURAE”.

Lue lisää sarjan muista teoksista!

Järjestäjä & Lisätiedot:

Korvat auki ry, info@korvatauki.net

Tapahtuma on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.

kuva: Petri Anttila

Location: